Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas marha recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • 50 dkg marha fehérpecsenye
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db közepes zeller
  • 1 fej karalábé
  • 10 db kelbimbó
  • 5 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • egész bors
  • kurkuma
  • őrölt kömény
  • gyömbér
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél ízlés szerint

A mártáshoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • boróka bogyó
  • koriander
  • szemes bors
  • 5 db babérlevél
  • ecet
  • mustár
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • olaj

Tálaláshoz

  • 50 dkg spagetti

Elkészítése

A leves hozzávalóiból a szokott módon zöldséglevest főzök.

Leszűrőm és a leszűrt levesből kiveszek kb 1-1,5 litert.

A leveléhez hozzáadom a megpucolt vöröshagymát, illetve a fűszereket. Ecettel ízesítem és addig főzöm, amíg a hagyma megfő.

A levesből kivett zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó, burgonya, karalábé, zeller) villával összetöröm.

A cukrot karamellizálom és az újra főzött, újra leszűrt levessel felengedem és addig melegítem, amíg a cukor teljesen elolvad a levesben.

Egy másik edényben, kevés felforrósított olajon megpárolom, pirítom a főtt, összetört zöldségeket. Megszórom a liszttel és a karamellizált levessel felöntöm. Nem feltétlenül kell hozzá az egész. Ha sűrű, még utólag is tudom hígítani.

A tejfölt kikeverem az ízlés szerinti mustárral és ezt is a mártáshoz adom. Ha úgy érzem, hogy még mindig szükséges, akkor még adok hozzá a karamellizált levesből. Ahogy összeforraltam, készen is van.

A levesben főtt húst felszeletelem és a kifőtt spagettivel, a kész mártással tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/marha/vadas-marha/