Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhacomb
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 1 teáskanál Erős Pista (erős paprikakrém)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 60 dkg újkrumpli
  • 2 dl vörösbor
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése

A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.

Egy edényben hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, akkor adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük teljesen puhára.

https://receptneked.wps.hu/marha/vorosboros-marhagulyas-ujkrumplival/