Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros marhapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 darab zöldpaprika
  • 3 darab paradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • őrölt kömény
  • só

Elkészítése

Egy edényben az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A megmaradt zsírra rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát.

Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.

Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát.

Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.

Mielőtt elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot és a vörösbort, majd készre pároljuk.

Nokedlivel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/marha/vorosboros-marhaporkolt-2/