Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Wellington bélszín recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g marha bélszín
  • olaj
  • 500 g gomba (vegyesen)
  • 1 ág kakukkfű (friss)
  • 500 g leveles tészta
  • mustár
  • bors
  • só
  • sonka szeletek (pármai)
  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A húst alaposan besózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hús mindegyik oldalára kérget pirítunk, végül egy tányérra félretesszük és kevés mustárral körbekenjük.

A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, felhevítjük, majd rátesszük a nagyon apróra vágott gombát és elkezdjük pirítani, közben sózzuk és borsozzuk valamint a kakukkfüvet is hozzáadjuk.

Egy darab folpackot vagy alufóliát kiterítünk, majd egymás mellé fektetjük a sonkát. Egyenletesen ráterítjük a gombás ragut, rátesszük a húst és a folpack vagy alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Alaposan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.

A leveles tésztát, ha nem nyújtottat használunk, akkor kinyújtjuk, majd a húst becsomagoljuk és a végeit jól összenyomkodjuk.

Kevés vízzel elkevert tojásságával lekenjük és ízlés szerint díszíthetjük még kevés tésztával vagy bevágásokkal.

200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/marha/wellington-belszin/