Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Addig főzzük, amíg félig megpuhulnak, majd turmixoljuk és félretesszük.
8 dl tejet felforralunk. A vaníliás pudingport 2 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük. Amikor a tej felforrt, lassan hozzáadjuk a pudingos tejet, folyamatos keverés mellett. Tovább főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön.
A forró pudinghoz hozzákeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és az összeturmixolt almát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. A kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.
Az elkészült krémet tálakba öntjük, és ízlés szerint díszítjük (például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy fahéjjal). Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, majd hidegen tálaljuk.

