Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma puding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 0,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Addig főzzük, amíg félig megpuhulnak, majd turmixoljuk és félretesszük.

8 dl tejet felforralunk. A vaníliás pudingport 2 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük. Amikor a tej felforrt, lassan hozzáadjuk a pudingos tejet, folyamatos keverés mellett. Tovább főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön.

A forró pudinghoz hozzákeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és az összeturmixolt almát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. A kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Az elkészült krémet tálakba öntjük, és ízlés szerint díszítjük (például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy fahéjjal). Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, majd hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/alma-puding/