Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almamártás – almaszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-6 db alma
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • víz


Elkészítése:

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.

Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.

 

https://receptneked.wps.hu/martasok/almamartas-almaszosz/