Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg alma 1 citrom 6 evőkanál cukor 1 mokkáskanál fahéj csipet só 1 kanál liszt 200 g főzőtejszín Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje. Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1 citrom
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • csipet só
  • 1 kanál liszt
  • 200 g főzőtejszín


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.

Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.

Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítjük. Ha szükséges utánízesítjük.

Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálhatsz és azzal tálalhatod.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is