Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 doboz ananászkonzerv
- kb 2 dl víz
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kk só
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Ha nagyobb darabokban van az ananász, akkor vághatjuk kisebbre is, de ez el is maradhat.
Az ananászkonzervet egy edénybe a levével együtt. Egy kis vizet is lehet hozzá tenni, de elhagyható (én tettem bele).
Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze.
A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőlevéből és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz.
Forraljuk össze és kész is.
