Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barbecue szósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db gyöngyhagyma ( vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál Erős Pista (vagy édes anna )
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma (nagyon apróra szeletelve )
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 dl ketchup
  • 0,5 dl worcestershire szósz

Elkészítése

Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.

Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.

Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.

Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.

Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.

https://receptneked.wps.hu/martasok/barbecue-szosz/