Hozzávalók:
- 2 kanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál barna cukor
- 1 dl sör (barna)
- 1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)
- 2 evő kanál worcesterchire szósz
- 5 dl ketchup
- 1 evőkanál apróra vágott chili vagy Erős Pista (ha csípősre szeretnénk)
- 2 kiskanál füstös fűszer keverék, ha füstösebb mártást szeretnénk
- Kólás verzióhoz 2 dl Coca Cola
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
A kólás verziót választjuk csak főzzük bele a kólát a mártásba.
[box style=”info”]Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. A pácban minimum 1 napot, max 4 napot állhat hús.
Ha nem faszenes grillen sütjük. Fólia alatt sütjük a húsokat, ha megpuhultak, akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük a tepsiben
Félidőben érdemes a maradék páccal átkenni a húsokat.[/box]