Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyeszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 1 kk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 ek cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a lereszelt citromhéjat, a vörösbort, csipet sót, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, felforraljuk, és 10 percig főzzük.

Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a cseresznyéhez, és állandó keverés mellett felforraljuk.

Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/cseresznyeszosz/