Elkészítése
A csirkemellet megmossuk, majd hosszában és keresztben is elvágjuk. A darabok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd azon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután kiszedjük és félretesszük.
Egy másik, magasabb falú serpenyőben szintén felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd viszonylag gyors, állandó kavarás mellett aranybarna rántást készítünk.
3 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát, amit a rántásra öntünk. Habverővel alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tejet és azzal is hasonlóképpen járunk el. Csomómentes, sűrű szószt főzünk az egészből. Meghintjük sóval, borssal és megvárjuk amíg felforr.
Akkor a csirkemelldarabokat a mártásba helyezzük. Felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.

