Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell falatok fokhagymaszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz:

  • 350 g csirkemell
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Mártáshoz:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál étolaj
  • 3 dl víz
  • 0,5 darab tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál bors

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, majd hosszában és keresztben is elvágjuk. A darabok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd azon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután kiszedjük és félretesszük.

Egy másik, magasabb falú serpenyőben szintén felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd viszonylag gyors, állandó kavarás mellett aranybarna rántást készítünk.

3 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát, amit a rántásra öntünk. Habverővel alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tejet és azzal is hasonlóképpen járunk el. Csomómentes, sűrű szószt főzünk az egészből. Meghintjük sóval, borssal és megvárjuk amíg felforr.

Akkor a csirkemelldarabokat a mártásba helyezzük. Felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.

Párolt rizzsel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/csirkemell-falatok-fokhagymaszosszal/