Elkészítése
A kockára vagy csíkokra vágott hagymát – ha újhagyma, akkor zöldjével együtt – kevés olajon megpirítjuk a darált hússal együtt. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, amely zsenge állapotban héjastul is felhasználható.
Ezután belekeverjük a szintén kockára vágott szalonnát, amely kellemes füstös ízt ad az ételnek anélkül, hogy elnyomná a friss zöldségek és fűszerek ízét. Megborsozzuk, és hozzáadjuk a friss bazsalikomot, amelyet néhány gyors vágással durvára aprítunk. Többször átkeverve készre főzzük.
Amikor a cukkini megpuhult, kevés vizet adunk hozzá, majd beleöntjük a főzőtejszínt, amelyet előzőleg csapott evőkanál liszttel elkevertünk. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Amint a tejszínes mártás egyet forr, elzárjuk a tűzhelyet.
Ízlés szerinti formájú tésztával, friss bazsalikommal díszítve, melegen tálaljuk.
