Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Erdei gombamártás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és néhány percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megmosott szegfűgombát, és további 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyecetet és a fehérbort, majd ha szükséges, kevés hús- vagy zöldségalaplevet is önthetünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és néhány percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megmosott szegfűgombát, és további 5-6 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a tárkonyecetet és a fehérbort, majd ha szükséges, kevés hús- vagy zöldségalaplevet is önthetünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután belekeverjük a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Néhány perc alatt besűrűsödik.

A tetejét aprított petrezselyemmel megszórjuk.

A mártás kiváló sült húsok, pecsenyék mellé, de akár egy kis tésztával önálló ételként is fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is