Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gombamártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szál újhagyma
  • 25 dkg szegfűgomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • kevés olívaolaj
  • 1 kávéskanál tárkonyecet
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bor
  • tejszín
  • 0,5 csokor petrezselyem

Elkészítése

Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és néhány percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megmosott szegfűgombát, és további 5-6 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a tárkonyecetet és a fehérbort, majd ha szükséges, kevés hús- vagy zöldségalaplevet is önthetünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután belekeverjük a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Néhány perc alatt besűrűsödik.

A tetejét aprított petrezselyemmel megszórjuk.

A mártás kiváló sült húsok, pecsenyék mellé, de akár egy kis tésztával önálló ételként is fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/martasok/erdei-gombamartas/