Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymamártás húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mártáshoz

  • 5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 2 dl víz (vagy húsleves)
  • 300 g tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • bors
  • só

Gombóchoz

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma (zúzott)
  • vöröshagyma (reszelt)
  • 1 dl rizs (megfőzve és kihűtve)

Továbbá

  • 4 darab krumpli
  • 2 szál sárgarépa

Elkészítése

A felmelegített olajon a zúzott vagy felaprított fokhagymát kicsit megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd ráöntjük a vizet/húslevest és csomómentesre keverjük.

Beletesszük a tejfölt és miután simára kevertük, ízesítjük sóval, borssal és felforraljuk.

A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük.

A krumplit és a répát megtisztítjuk, egészben vagy darabolva feltesszük főni. Amikor forró a víz, beletesszük a húsgombócokat is és mindent puhára főzünk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/martasok/fokhagymamartas-husgomboccal/