Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Gasztropajti kedvence

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg kápia paprika 2 kg padlizsán 1 kg paradicsom 1 kg hagyma 1 fej fokhagyma 3 krumpli 1 nagy zeller 1 kg zöldpaprika 2 dl száraz fehérbor 2 alma kis csokor petrezselyemzöld kis csokor bazsalikom 2 kisebb chili só őrölt bors Elkészítése: A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg kápia paprika
  • 2 kg padlizsán
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 krumpli
  • 1 nagy zeller
  • 1 kg zöldpaprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 alma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • kis csokor bazsalikom
  • 2 kisebb chili
  • őrölt bors


Elkészítése:

A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc után mellétesszük a kápia paprikát is és 20 percig sütjük. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámozzuk, a padlizsán húsát lekapartjuk a bőréről.

A többi zöldségfélét feldaraboljuk, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit és a zellert pároljuk meg.

Enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot: apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, kevés zöldpaprikát, a fehérbort, petrezselyemzöldet és fedő alatt 30 percig főzzük.

A meghámozott és feldarabolt almát is hozzáadjuk, valamint a padlizsán belsejét és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsozzuk és botmixerrel pürésítjük.

Mivel hosszabb távra gondolkoztam 1 mokkáskanál borként és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben.

Jól kimosott tejfölös vödrökben és mikróban fertőtlenített üvegekben tároljuk ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is