Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg magozott meggy és cseresznye vegyesen
  • 1 púpozott tk cukor, vagy  édesítőszer
  • 2-3 szegfűszeg
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 mk vaj
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük.

A pudingport a tejjel simára keverjük, merünk hozzá a főzőléből is, elkeverjük, majd besűrítjük a szószt.

Épp csak forrásig főzzük, hozzáadjuk a mokkáskanálnyi vajat (így nem fog bebőrösödni a mártás teteje).

Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Tipp:

A nyáron még friss gyümölcsből nem is készítettem szószt, pedig nagyon szeretjük , főleg én. Mivel a húslevesben  marhahúst főztem, így éltem az alkalommal, illetve sok cseresznyém és meggyem is lapult a hűtőben ami felhasználásra várt :-).

https://receptneked.wps.hu/martasok/gyumolcsszosz/