Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Meggyszósz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a meggyszósz könnyen elkészíthető és sokféle ételhez illik. Finom kiegészítő lehet sült húsokhoz, bundás palacsintához, gombócokhoz vagy akár egy egyszerű piskótához is. Krémes állagát a pudingpor és a tejföl adja, az íze pedig friss, gyümölcsös.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mary101
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Szósz elkészítése

A meggyet a levével együtt lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és 15–20 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport simára keverjük a tejföllel és a tejjel.

A keveréket vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a meggyhez öntjük. Néhány percig tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és tálaljuk.

Tipp

Ha selymesebb állagot szeretnénk, a főtt meggyet botmixerrel részben vagy teljesen pépesíthetjük. Hidegen is tálalhatjuk, például vaníliás fagylalt vagy túrógombóc mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is