Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 kk fahéj
  • 1 citrom
  • 5 ek cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek keményítő


Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort, egy csipet sót, és felöntjük 2 l vízzel.

Felforraljuk, és 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel. Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve besűrítjük.

Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/meggyszosz-2/