Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 üveg magozott meggy
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl tej
  • cukor

Elkészítése

Szósz elkészítése

A meggyet a levével együtt lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és 15–20 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport simára keverjük a tejföllel és a tejjel.

A keveréket vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a meggyhez öntjük. Néhány percig tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és tálaljuk.

Tipp

Ha selymesebb állagot szeretnénk, a főtt meggyet botmixerrel részben vagy teljesen pépesíthetjük. Hidegen is tálalhatjuk, például vaníliás fagylalt vagy túrógombóc mellé.

https://receptneked.wps.hu/martasok/meggyszosz/