Elkészítése
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, és megszórom bazsalikommal, majd reszelt fokhagymával is megkenem. Fél órát pihentetem, hogy az ízek jól összeérjenek, ezután kevés olajon egy serpenyőben kisütöm a szeleteket.
Közben az olajból és lisztből világos rántást készítek, majd házilag eltett paradicsomlével felöntöm. Ízlés szerint sózom és cukrozom, valamint hozzáadok 1-2 szál petrezselyemzöldet, amit a főzés végén eltávolítok. Az egészet felforralom, majd a kisütött csirkemell szeleteket a mártásba helyezem. Együtt főzöm még 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd tejjel és folyékony margarinnal krémesre pürésítem. Ezzel tálalom a csirkemellet a paradicsomos mártásban.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

