Hozzávalók:
- 2 csomag újhagyma zöldje
- 1 csokor petrezselyem zöld
- kevés lestyán levél
- néhány gerezd fokhagyma
- fél marék erdei mogyoró
- olíva olaj
- só, őrölt bors
- kevés reszelt parmezán
Elkészítése:
Az újhagyma zöld szárát felszeltem, friss lestyánt, és petrezselyem zöldet vágtam hozzá, néhány fokhagymagerezddel, erdei mogyoróval, olívaolajjal, kevés sóval, őrölt borssal, reszelt parmezánnal összeturmixoltam. Ennyi az egész. Nem csináltam sokat, de néhány napig elég lesz
Pirítósra kenve, saláta, tükörtojás mellé, tésztára, húsos tölteléknek, de raviolihoz is ajánlom. Tudom, semmi köze az eredeti pestohoz, mert az bazsalikomból készül, fenyőmaggal. De a pesto zúzottat jelent, és mindenre értelmezhető, ami zöld, és finom.