Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes gombamártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tisztított gomba
  • 2 dl 30 %-os tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadjuk a sót, borsot.

Amíg a gomba párolódik, addig előkészítjük a tejszínt. Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, ezután a tejszínhez adjuk és hozzákeverjük a kiőrlésű barnarizslisztet vagy keményítőt.

Ha megpuhult a gomba, hozzáöntjük a tejszínt és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.

Párolt rizzsel, húsokhoz tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/petrezselymes-gombamartas/