Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Pikáns házi mustár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a mustármagot finomra daráljuk. Egy edénybe beleöntjük az összes hozzávalót (pl. ecet, víz, cukor, só, és fűszerek), majd botmixerrel egyneműre keverjük. Ezután a keveréket alacsony hőfokon összeforraljuk egy gáztűzhelyen. Fontos, hogy minél tovább forraljuk, annál enyhébb lesz a mustár ereje. Miután elkészült, a forró mustárt jól zárható üvegbe töltjük, majd hagyjuk kihűlni. A legjobb […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a mustármagot finomra daráljuk. Egy edénybe beleöntjük az összes hozzávalót (pl. ecet, víz, cukor, só, és fűszerek), majd botmixerrel egyneműre keverjük. Ezután a keveréket alacsony hőfokon összeforraljuk egy gáztűzhelyen. Fontos, hogy minél tovább forraljuk, annál enyhébb lesz a mustár ereje.

Miután elkészült, a forró mustárt jól zárható üvegbe töltjük, majd hagyjuk kihűlni. A legjobb íz elérése érdekében legalább 3 napig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután fogyasztható is, tökéletesen alkalmas húsokhoz vagy szendvicsekhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is