Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns házi mustár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 100 g mustármag
  • 30 ml 10 %-os ecet
  • 50 ml balzsamecet
  • 100 g olívaolaj
  • 100 ml víz
  • 15 pötty édesítőszer
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só
  • bors
  • színes bors
  • 1 csipet koriander
  • tárkony
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • gyömbér

Elkészítése

Először a mustármagot finomra daráljuk. Egy edénybe beleöntjük az összes hozzávalót (pl. ecet, víz, cukor, só, és fűszerek), majd botmixerrel egyneműre keverjük. Ezután a keveréket alacsony hőfokon összeforraljuk egy gáztűzhelyen. Fontos, hogy minél tovább forraljuk, annál enyhébb lesz a mustár ereje.

Miután elkészült, a forró mustárt jól zárható üvegbe töltjük, majd hagyjuk kihűlni. A legjobb íz elérése érdekében legalább 3 napig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután fogyasztható is, tökéletesen alkalmas húsokhoz vagy szendvicsekhez.

https://receptneked.wps.hu/martasok/pikans-hazi-mustar/