Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Pizzaszósz házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg paradicsom 1 kg kápia paprika 3 fej hagyma 1 fej fokhagyma 3 alma 1/2 zeller 1 csokor bazsalikom kevés oregánó 1 ek szárított petrezselyem 1 kk só 1 ek olíva olaj őrölt bors 2 ek almaecet 1 ek cukor 1 kk köménymag 1 mk borkén 1 kk nátrium benzoát Elkészítése: Ha kisebb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 1 kg kápia paprika
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 alma
  • 1/2 zeller
  • 1 csokor bazsalikom
  • kevés oregánó
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 ek olíva olaj
  • őrölt bors
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek cukor
  • 1 kk köménymag
  • 1 mk borkén
  • 1 kk nátrium benzoát


Elkészítése:

Ha kisebb mennyiséget készítünk, a tartósítók elhagyhatók, mert hűtőben hosszú ideig tárolható.

A kápia paprikát sütőben 20 perc alatt megsütjük, letakarjuk, majd mikor kihűlt, meghámozzuk.

A hagymát apróra vágjuk, vagy felkarikázzuk, a fokhagymát felszeljük, vagy fokhagymanyomóval szétzúzzuk. A zellert hasábokra, vagy kockákra vágjuk. A paradicsomot apróra daraboljuk. Az almát meghámozzuk, szintén apróra daraboljuk.

Kevés olíva olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Köményt szórunk hozzá, megsózzuk, majd mikor a kömény is kicsit pirult, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, az oregánót, petrezselymet, és a zellert.

Megborsozzuk, és mikor felforrt, jöhet hozzá a meghámozott sült paprika, a cukor és az ecet is. Kis idő múltán az almát is hozzátesszük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.

Beletesszük a friss bazsalikomot, és botmixerrel összeturmixoljuk.
Tisztára mosott, kifőzött üvegekbe adagoljuk. Ha tartósítani szeretnénk, a mixelés előtt adjuk hozzá a nátrium benzoátot, és kevés borként is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is