Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Sajtos mártogatós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Rudakhoz: 60+10 dkg liszt 2 szelet füstölt sonka vagy tarja 2 dkg élesztő 1 nagy ek tejföl 10 dkg margarin 1 kk só Tetejére: 1 tojás szezámmag Sajtkrémhez: 10 dkg margarin 20-25 szál friss sindling (vagy 2 nagy ek szárított) 1 kk zúzott fokhagyma 15 dkg füstölt sajt 15 dkg (trappista) sajt 1 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Rudakhoz:

  • 60+10 dkg liszt
  • 2 szelet füstölt sonka vagy tarja
  • 2 dkg élesztő
  • 1 nagy ek tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk só

Tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Sajtkrémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 20-25 szál friss sindling (vagy 2 nagy ek szárított)
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg (trappista) sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk só
  • 1 kk őröltbors
  • 1 kk curry
  • 1 ek étkezési keményítő


Elkészítése:

Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk.

A robotgép tartályába beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, megsózzuk és alacsony fokozaton összekeverjük. Ezután beletesszük a feloldott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd langyos víz hozzáadásával 4-es fokozaton egy szép sima, lágy tésztát keverünk. (Akár kézzel is elvégezhetjük a tésztagyúrást.)

Nagyon vastagon (10 dkg) lisztezett felületre téve kissé átgyúrjuk, téglalap formára lapítjuk, éles késsel hüvelykujjnyi vastag csíkokra vágjuk, kissé megsodorjuk és sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk.

Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és sütőbe téve 210 fokon (légkeveréssel) nagyjából 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Miután elkészült rácsra tesszük, ha összesültek szétszedegetjük.

Mialatt sülnek a rudak, elkészítjük a mártást.

A snidlinget apróra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a hagymákat és 2-3 percig együtt sütjük/pároljuk. Ezután felöntjük a tejjel, beletesszük a sajtokat és a fűszereket, majd gyakori kevergetéssel addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvadt. Pár perc főzés után beleöntjük a főzőteszínt és ha nem elég sűrű a sajtkrém, egy csészében picike vízzel vagy tejjel feloldunk 1 ek étkezési keményítőt és beleöntjük a forrásban lévő sajtkrémbe, ami azonnal besűrűsíti, elzárjuk a lángot és időnként kevergetve (hogy ne bőrösödjön a teteje), kissé visszahűtjük.

Végül körbeüljük a sajtkrémet és a rudakból tördelve addig mártogatunk, amíg el nem fogy az utolsó cseppig.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]A snidling helyett kiváló zöldfűszer az apróra vágott friss petrezselyemzöld is![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is