Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenót mártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót (paraj)
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 2 dl tej
  • őrölt bors
  • só


Elkészítése:

A spenótot alapos tisztítás és lecsöpögtetés után vajon, puhára párolom, ha szükséges kevés vízzel felöntöm.

A végén zsírjára sütöm, megszórom finomliszttel, kicsit megpirítom.

Beleöntöm a tejet, botmixerrel simára turmixolom. Belekeverem az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózom, borsozom.

Vízzel beállítom a sűrűségét, pár percig forralom és tálalom.

Főtt krumpli, vagy hagymás tört krumpli illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/martasok/spenot-martas/