Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tartár mártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítése

Öntsd a majonézt és a tejfölt egy keverőtálba, majd alaposan keverd össze őket. Add hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt, majd keverd simára.

Végül öntsd hozzá a fehérbort, és keverd össze alaposan. Fedd le a tálat, és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

A tartármártást hidegen tálald. Kiválóan illik sült ételekhez, rántott húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. Szendvicsekhez és mártogatósnak is használható. Hűtőszekrényben, légmentesen záródó edényben tárolva 3-4 napig friss marad.

https://receptneked.wps.hu/martasok/tartar-martas/