Hozzávalók:
- 2 dl majonéz (házi)
- 2 dl tejföl
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 ek mustár
- 1 ek porcukor
- 1 tk Worcester szósz (elhagyható)
- 0,5 citrom leve
- 1 kk őrölt fehérbors
- só
Elkészítése:
A hozzávalókat elkeverem, ízlés szerint sózom és ízesíthetem cukorral, citromlével, borssal vagy mustárral.
Végszükség esetén bolti majonézzel is elkészíthető, de érdemes rászánni az időt a majonéz elkészítésére is, mert zongorázni lehet a különbséget. Nem beszélve a nem kívánatos adalékokról.
[box style=”info”]A majonéz a tartár mártás alapja. Számos hidegkonyhai készítmény, saláta elengedhetetlen alkotórésze a majonéz és a tartár mártás, de a rántott hal is elképzelhetetlen nélküle.[/box]