Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tartármártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dl majonéz (házi)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 ek mustár
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk Worcester szósz (elhagyható)
  • 0,5 citrom leve
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • só


Elkészítése:

A hozzávalókat elkeverem, ízlés szerint sózom és ízesíthetem cukorral, citromlével, borssal vagy mustárral.

Végszükség esetén bolti majonézzel is elkészíthető, de érdemes rászánni az időt a majonéz elkészítésére is, mert zongorázni lehet a különbséget. Nem beszélve a nem kívánatos adalékokról.

[box style=”info”]A majonéz a tartár mártás alapja. Számos hidegkonyhai készítmény, saláta elengedhetetlen alkotórésze a majonéz és a tartár mártás, de a rántott hal is elképzelhetetlen nélküle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/martasok/tartarmartas-4/