Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes kapormártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 marék apróra vágott kapor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

Először az olajat felforrósítjuk, majd a lisztet megfuttatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és felöntjük a főzőtejszínnel. Sóval, borssal és kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd az egészet összeforraljuk. Ha a mártás túl sűrű lenne, tejjel vagy vízzel a kívánt állagúra hígítjuk.

Tipp

Tálalás előtt hagyjuk pár percet állni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kapros újburgonyával vagy grillezett csirkemellel is tökéletes választás.

https://receptneked.wps.hu/martasok/tejszines-kapormartas/