Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tormamártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dkg liszt
  • 1 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
  • só
  • pár csepp ecet

Elkészítése

A lisztből, a tejből meg a vajból besamelt főzünk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a lisztet, hogy világos rántást kapjunk. Ezután folyamosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a langyos tejet, amíg egy sima és sűrű mártás nem kapunk.

Ha kész, a tűzről levéve a tejfölt belekeverjük.

Néhány csepp ecettel savanyítjuk, és beletesszük az egy órával korábban megreszelt tormát, vagy ha szeretjük a csípősét, a frissen reszelt tormát.

Hidegen tálaljuk.

Ha ebbe a tormamártásba egy evőkanál, fél deci vízben feloldott, egy percig kevergetve forralt, majd langyosra hűtött zselatint keverünk, kivizezett formába önthetjük, és tálra borítva tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/martasok/tormamartas/