Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadasmártás zsemlegombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1/2 kg vörös hagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 kis tubus mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, fekete egész bors, babérlevél
  • liszt, olaj, piros paprika a rántáshoz


Elkészítése:

Előző nap felteszem főni a zöldséget, a sárgarépát, a vöröshagymát a hússal. Mustárt, a citromlevet, fekete borsot,sót,babér levelet teszek bele. Puhára főzöm az egészet.

Másnapig hagyom pácolódni a húst ebben az egészben. Másnap felforralom, húst kiveszem belőle és rúdmixerrel össze dolgozom. Vissza teszem a húst, cukrot karamellizálok, hozzá öntöm, rövid rántás is megy hozzá, majd a végén a tejföl. Zsemlegombóccal tálalom!

[box style=”info”]Ha több citromlé kerül bele savanykásabb lesz tőle.Mi így szeretjük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/martasok/vadasmartas-zsemlegomboccal/