Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Áfonyás foszlós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 1 tasak (7 g) instant élesztő 2,5 dl tej 4 csapott ek cukor 2 csomag vaníliás cukor 5 dkg margarin csipet só 1  tojás a kenéshez 5 dkg aszalt vörösáfonya Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel. A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Travelling Kitchen
Beküldte: 2017.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tasak (7 g) instant élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 csapott ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • csipet só
  • 1  tojás a kenéshez
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel.

A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

Simára gyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 30 percig. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk.

A tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, azután két, hármas fonatból álló kalácsot készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy egész felvert tojással megkenjük, utána pihentetjük megint kb 30 percig.

180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 30perc).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Travelling Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is