Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Áfonyás, krémsajtos csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta összes hozzávalóját (a vaj kivételével) tegyük egy nagy tálba vagy a robotgép táljába. Dolgozzuk össze egy gombóccá kézzel vagy a robotgép dagasztó fejével (kb 4 perc alatt). Így még elég száraz lesz a tészta, ez rendben van, ne legyen lisztes. A nagyon puha vajat adjuk a tésztához. Kezdjük el géppel dagasztani kb 8-10 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.08.09.

A tésztához

A töltelékhez

A glazúrhoz

Elkészítése

A tészta összes hozzávalóját (a vaj kivételével) tegyük egy nagy tálba vagy a robotgép táljába. Dolgozzuk össze egy gombóccá kézzel vagy a robotgép dagasztó fejével (kb 4 perc alatt). Így még elég száraz lesz a tészta, ez rendben van, ne legyen lisztes.

A nagyon puha vajat adjuk a tésztához. Kezdjük el géppel dagasztani kb 8-10 percig, amíg szépen összeáll a tésztánk. Takarjuk le és tegyük meleg helyre és 30-40 perc alatt hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta.

Amíg kel a tésztánk, a krémsajtot keverjük ki a porcukorral. Az áfonyára szórjuk rá a keményítőt és rázzuk kicsit össze a gyümölccsel.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük rá a krémsajtot. A krémsajtos tészta tetejére szórjuk rá az áfonyaszemeket. Tekerjük fel jó szorosan a tésztánkat és vágjuk 3-4 cm vastagságúra a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőformába.

Tegyük félre 20 percre még kelni az áfonyás tekercseinket.

Tegyük előmelegített sütőbe 190 C°-ra és 35-40 percre és süssük készre a csigákat.

Amíg sülnek a csigák, készítsük el a cukormázat. Egy kisebb tálba mérjük ki a porcukrot. Keverjük hozzá a kb 3-4 evőkanál szörpöt. Először mindig csak kevés szörpöt adagoljunk a porcukorhoz. Jól keverjük ki és így egy sűrű, de még éppen folyékony állagot kell kapnunk.

Hagyjuk kihűlni a csigáinkat, majd a cukormázból mintázunk egy kanál vagy nyomózsák segítségével tetszőleges mintákat a csigák tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is