Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás, krémsajtos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 600 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 50 g cukor
  • 30 g friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tojás

A töltelékhez

  • 20 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 30 dkg áfonya (fagyasztott)
  • 0,5 evőkanál keményítő

A glazúrhoz

  • 4 evőkanál áfonyaszörp
  • 15 dkg porcukor (a szörptől függ mennyi cukrot vesz fel)

Elkészítése

A tészta összes hozzávalóját (a vaj kivételével) tegyük egy nagy tálba vagy a robotgép táljába. Dolgozzuk össze egy gombóccá kézzel vagy a robotgép dagasztó fejével (kb 4 perc alatt). Így még elég száraz lesz a tészta, ez rendben van, ne legyen lisztes.

A nagyon puha vajat adjuk a tésztához. Kezdjük el géppel dagasztani kb 8-10 percig, amíg szépen összeáll a tésztánk. Takarjuk le és tegyük meleg helyre és 30-40 perc alatt hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta.

Amíg kel a tésztánk, a krémsajtot keverjük ki a porcukorral. Az áfonyára szórjuk rá a keményítőt és rázzuk kicsit össze a gyümölccsel.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük rá a krémsajtot. A krémsajtos tészta tetejére szórjuk rá az áfonyaszemeket. Tekerjük fel jó szorosan a tésztánkat és vágjuk 3-4 cm vastagságúra a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőformába.

Tegyük félre 20 percre még kelni az áfonyás tekercseinket.

Tegyük előmelegített sütőbe 190 C°-ra és 35-40 percre és süssük készre a csigákat.

Amíg sülnek a csigák, készítsük el a cukormázat. Egy kisebb tálba mérjük ki a porcukrot. Keverjük hozzá a kb 3-4 evőkanál szörpöt. Először mindig csak kevés szörpöt adagoljunk a porcukorhoz. Jól keverjük ki és így egy sűrű, de még éppen folyékony állagot kell kapnunk.

Hagyjuk kihűlni a csigáinkat, majd a cukormázból mintázunk egy kanál vagy nyomózsák segítségével tetszőleges mintákat a csigák tetejére.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/afonyas-kremsajtos-csiga/