Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás Rózsa Fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • olaj (sütéshez)

A tálaláshoz

  • 1 üveg áfonyalekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleadagoljuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd lisztbe mártott nagyobb kerek formával kiszaggatjuk. A kerek lapok közepét felvert tojással megkenjük, négyet-ötöt egymás tetejére teszünk, és a közepüknél az ujjunkkal összenyomjuk.

A rózsaforma kialakításához a tésztalapok széleit vékony pengéjű, éles késsel körben bevagdossuk, hogy virág alakú legyen.

Egy magasabb falu serpenyőben vagy lábasban felforrósított bő olajban a rózsafánkokat rózsaszínűre sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róluk.

A fánkokat nagy, lapos tálalótányérra rakjuk, mindegyik közepébe egy-egy kanálka áfonyalekvárt pöttyentünk, és vaníliás porcukorral gyengén megszórjuk.

Naranccsal, szederrel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/afonyas-rozsa-fank/