Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Alap pitetészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tölteléket készítjük el, ki mit szeretne beletölteni. Ha felfőztük az almát vagy a meggyet, akkor hagyjuk kihűlni. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk sütőpor, a tojásokat, sót és a cukrot, majd alaposan összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobbra mint a forma (23 cm), majd beleigazítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.08.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el, ki mit szeretne beletölteni. Ha felfőztük az almát vagy a meggyet, akkor hagyjuk kihűlni.

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk sütőpor, a tojásokat, sót és a cukrot, majd alaposan összegyúrjuk.

Két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobbra mint a forma (23 cm), majd beleigazítjuk a sütőformába úgy, hogy legyen pereme.

Kevés darált kekszet szórunk a lapra és ráterítjük egyenletesen a tölteléket.

A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd rátesszük a formára és börbevágjuk vagy sodrófával végiggurítunk rajta, így a széle, ami nem kell le fog esni.

A leeső darabokat összegyúrjuk és ízlés szerint díszítjük vele a pite tetejét. Készíthetünk rácsot, különböző mintákat vagy a szélére csíkot.

Felvert tojással lekenjük, majd néhány helyen megszurkáljuk.

180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is