Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 csapott tk sütőpor 1 nagy csipet só 2 púpos ek porcukor 2 közepes egész tojás 5 dkg olvasztott vaj 1 csapott ek tejföl 2 ek likőr (ha nincs, jó a rum vagy pálinka) kb. 4 dl olaj a sütéshez Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a porcukorral. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 púpos ek porcukor
  • 2 közepes egész tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csapott ek tejföl
  • 2 ek likőr (ha nincs, jó a rum vagy pálinka)
  • kb. 4 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott, de nem forró vajat, a tejfölt és a likőrt. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

Egy papírból vágjuk ki az álarc formát.

Serpenyőben olajat hevítünk.

A fánk tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. 3-5 mm vastagra. Ráhelyezzük a papírból készített formát, és körbevágjuk a tésztát kívül, és a szemek helyénél is.

A fánkokat a forró olajba téve mindkét oldalán szép pirosra sütjük. (Figyeljük, mert gyorsan sül!)

Papírtörlőre szedve hagyjuk az olajat lecsepegni.

Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk

[box style=”info”]Hogy mit meg nem tesz az ember lánya a gyerekeiért? Álarc formájú fánkot süt. Mert próbálja érdekessé, kívánatossá tenni az amúgy is rossz étvágyú gyerekek étkezését. Egy laktató gulyáslevest ezért érdemes minél gyorsabban bekanalazni, hogy már mártogathassák is a házi sárgabarack lekvárba a porcukros édességet.
Megéri pepecselni vele? Mindenképpen ;-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is