Elkészítése
Tészta
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
Töltelék
A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojásfehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékbe. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaljuk.
Meggymártás
2 dl vízben és 2 dl meggylében egy pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni egy fél üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, kipürésítjük, majd 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

