Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alföldi vargabéles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • kevés tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 15 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojássárgája
  • 6 db tojásfehérje
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg mazsola

Meggymártás

  • 2 dl víz
  • 2 dl meggylé
  • 0,5 üveg magozott meggy
  • pár szem szegfűszeg
  • cukor

Elkészítése

Tészta

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

Töltelék

A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojásfehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékbe. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaljuk.

Meggymártás

2 dl vízben és 2 dl meggylében egy pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni egy fél üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, kipürésítjük, majd 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/alfoldi-vargabeles/