Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Almás – diós fánkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, amíg halvány barna hab képződik a tetején. A lisztet összekeverem a sóval, hozzáöntöm a felfutott élesztőt, majd hozzáadom a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, és a rumot. A tésztát robotgép dagasztókarjával alaposan megdagasztom, majd letakarva hagyom duplájára kelni. Közben a töltelékhez az almákat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.06.

Kelt tésztához

Töltelék

Elkészítése

A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, amíg halvány barna hab képződik a tetején.

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáöntöm a felfutott élesztőt, majd hozzáadom a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, és a rumot. A tésztát robotgép dagasztókarjával alaposan megdagasztom, majd letakarva hagyom duplájára kelni.

Közben a töltelékhez az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom a levét, majd összekeverem a darált dióval, fahéjjal, és cukorral. Érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e.

A megkelt tésztát ketté osztom. Az egyik felét téglalap alakúra, nagyjából 1 cm vastagra nyújtom, megkenem a töltelék felével, majd feltekerem. A tekercset 2-3 centis csigákra darabolom. A tészta másik felével is ugyanígy járok el.

A csigákat hagyom még 30 percig kelni, majd forró zsiradékban oldalanként kb. 1-1 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is