Elkészítése
A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, amíg halvány barna hab képződik a tetején.
A lisztet összekeverem a sóval, hozzáöntöm a felfutott élesztőt, majd hozzáadom a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, és a rumot. A tésztát robotgép dagasztókarjával alaposan megdagasztom, majd letakarva hagyom duplájára kelni.
Közben a töltelékhez az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom a levét, majd összekeverem a darált dióval, fahéjjal, és cukorral. Érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e.
A megkelt tésztát ketté osztom. Az egyik felét téglalap alakúra, nagyjából 1 cm vastagra nyújtom, megkenem a töltelék felével, majd feltekerem. A tekercset 2-3 centis csigákra darabolom. A tészta másik felével is ugyanígy járok el.
A csigákat hagyom még 30 percig kelni, majd forró zsiradékban oldalanként kb. 1-1 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.
