Elkészítése
A tejet feltesszük melegíteni, és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A meleg cukros tejjel leöntjük a kiflit, majd amikor az magába szívta a tejet, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, rászórjuk a reszelt almát, és rákanalazzuk a maradék kiflit. A tálat sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.
