Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Almás, fahéjas csigafánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 1,5 dl tej 3 evőkanál cukor 4 dkg vaj csipet só 1 kiskanál fahéj 3 tojás sárgája 2 db alma 1/ 2 citrom leve A sütéshez: 7 dl étolaj fahéjas porcukor a szóráshoz Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 kiskanál fahéj
  • 3 tojás sárgája
  • 2 db alma
  • 1/ 2 citrom leve

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj
  • fahéjas porcukor a szóráshoz


Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk.

Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk.

Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük.

2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük.

Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

[box style=”info”]Nagyon finom fánk.
Bármikor elkészíthető,sőt tepsiben is süthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is