Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Almás gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg alma 10 dkg cukor 30 dkg liszt 1 tojás diónyi vaj vagy margarin 1 kk fahéj csipetnyi só vajban pirított zsemlemorzsa, porcukor Elkészítése: Az almát héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • diónyi vaj vagy margarin
  • 1 kk fahéj
  • csipetnyi só
  • vajban pirított zsemlemorzsa, porcukor


Elkészítése:

Az almát héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk a levét.

Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.

Vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.

[box style=”info”]Aki édesebben szereti, tehet több cukrot bele. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is