Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Almás kígyórétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

szerint 10-15 percig pároljuk, de nem szükséges teljesen elpárologtatni a levét. Kevés vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az almához, és felforraljuk, hogy besűrűsödjön. Fahéjjal ízesítjük, majd langyosra hűtjük. A tésztához 100 ml meleg tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy kelesztő tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.30.

A tésztához

Az alma töltelékhez

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítése

szerint 10-15 percig pároljuk, de nem szükséges teljesen elpárologtatni a levét. Kevés vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az almához, és felforraljuk, hogy besűrűsödjön. Fahéjjal ízesítjük, majd langyosra hűtjük.

A tésztához 100 ml meleg tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy kelesztő tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, majd kétfelé vesszük. Mindkét részből téglalap alakú lapot nyújtunk. A tésztákat három egyenlő részre osztjuk finoman, késsel megjelölve. A szélső részeket a középső harmadig 2 cm-enként ferdén bevagdossuk.

A középső részre halmozzuk az almás tölteléket, majd a széleket visszahajtjuk a töltelék fölé. Először a tészta végeit hajtjuk vissza, hogy a sütés során ne folyjon ki a töltelék. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. A sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is