Elkészítése
szerint 10-15 percig pároljuk, de nem szükséges teljesen elpárologtatni a levét. Kevés vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az almához, és felforraljuk, hogy besűrűsödjön. Fahéjjal ízesítjük, majd langyosra hűtjük.
A tésztához 100 ml meleg tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy kelesztő tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, majd kétfelé vesszük. Mindkét részből téglalap alakú lapot nyújtunk. A tésztákat három egyenlő részre osztjuk finoman, késsel megjelölve. A szélső részeket a középső harmadig 2 cm-enként ferdén bevagdossuk.
A középső részre halmozzuk az almás tölteléket, majd a széleket visszahajtjuk a töltelék fölé. Először a tészta végeit hajtjuk vissza, hogy a sütés során ne folyjon ki a töltelék. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. A sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük a süteményt.
